Wedstrijdverslag

 

Kleit-Donk: 3-2

Gewestelijke U12

Moeizame zege!

 

Op een koude novemberzaterdag speelden de jongens van de U12 van Kleit tegen de meisjesploeg uit Donk. Kleit startte het sterkst en na 5 minuten kwamen ze dan ook 1-0 voor na een pegel van Jarno. Kort daarna een voorzet vanop links van Jarno en Milo plaatst zijn kopbal, maar de Donkse doelvrouw redt met een ultieme reflex. Halverwege de eerste helft kan Donk de gelijkmaker maken na een misverstand in de Kleitse verdediging. Net voor de rust zet Quinten met een afstandsschot de 2-1 ruststand op het bord. In de tweede helft krijgen we een fysiek duel waarin de meisjesploeg er soms potig invliegt. Ze slagen er in om terug op gelijke hoogte te komen met nog 5 minuten te spelen (2-2). In een slotoffensief kan Jarno de thuiszege toch nog binnenhalen met een lage schuiver: 3-2.

FC Kleit speelde met: Pepijn in doel en Brecht, Dion, Redgey, Moses, Quinten, Yoran, Jarno en Milo

 

 

Gewestelijke U 12

Vinderhoute - Kleit 2 - 7

Verdiende zege !

 

We zijn te gast in Vinderhoute. Een ploeg die we niet zo goed kennen, maar we laten ons van bij het begin niet intimideren. Met een mooie doorgestoken bal van Milo kan Quinten de score openen. Er zullen er nog 6 volgen. Milo, Wietse en Quinten zorgen er voor dat we de match met 2 - 7 winnen. Deze winst zat er aan te komen. We hebben de jongens de voorbije 2 weken zien groeien. Hun inzet en gretigheid nam toe ! We speelden goed voetbal, toonden knap combinatiespel en aanvalslust. Zowel voorin, in het midden als achteraan draaide het goed, en we zagen een aantal heel mooie doelpunten van Quinten (wat ook eens mag gezegd worden) Naast de 7 goals waren er ook een aantal uitgesproken kansen die net naast, op de paal of nipt over gingen.

Vinderhoute was heel snel in de aanval maar de verdediging en doelman lieten steken vallen. Het is de verdienste van heel de Kleitse ploeg dat wij naar huis konden met een fier en gelukkig gevoel.

Proficiat trainer én jongens !!!

Speelden : Wietse, Quinten, Yoran, Dion, Iben, Brecht, Mozes, Rhune, Pepijn, Milo

 

Gewestelijke U 12

Kleit - Zomergem 3 - 7

We kunnen scoren !!

 

We beginnen sterk aan de match en dat houden we ook meestal vol. Pepijn, die na blessure zijn wederoptreden maakt, doet tussen de palen meer dan zijn best ! Toch opent Zomergem de score. Zij spelen goed voetbal en zijn bovendien efficiënt. En dàt is net wat er bij ons schort…..dat klein beetje geluk en efficiëntie ! We scoren 2 keer in de eerste helft , Lander en Dries zijn de doelpuntenmakers van dienst na goed opbouwend voetbal.

Na de rust gaan we verder op hetzelfde elan. Bij de eerste voorzet van Quinten denkt Wietse (die de gelederen komt versterken) geen twee keer na, maar scoort en zet de 3 op het bord. Er zit duidelijk meer animo in het spel. Komt dit omdat meerdere jongens nu op hun vertrouwde plaats spelen ? Toch raken een paar jongens moedeloos en gefrustreerd. Het is niet leuk na inzet en doorzetting, toch te verliezen ! En bovendien vinden een aantal medewerkers én toeschouwers van Zomergem dit bijzonder geestig…..vrij arrogant.

Jongens, jullie hebben één van de betere matchen gespeeld….dit kan niet anders of winst ligt in het verschiet ! Volhouden en verder werken , zo zullen jullie resultaten boeken !

Speelden : Redgey, Pepijn, Lander, Dries, Quinten, Yoran, Brecht, Dion, Jarno, Jordy, Wietse

 

Gewestelijke U 12

Lembeke - Kleit 10 - 2

Cijfers zeggen niet alles !

 

Het is regenachtig en het veld ligt er glad bij. Voetballen tegen Lembeke is altijd een dubbeltje op z’n kant. Brecht is terug en dat maakt de verdediging een stuk efficiënter ! Toch zal Lembeke al z’n kansen benutten ! Yoran, doelman in de eerste helft, speelt een zeer verdienstelijke wedstrijd, hij kan echter niet voorkomen dat het al vlug 5 - 0 staat…….we zitten op Pepijn te wachten !!

Voor het eerst in dit seizoen zien we onze jongens voetballen ! Ze tonen inzet, vechtlust en doorzetting ! We liggen absoluut niet onder, maar we houden deze aanpak niet vol. We vervallen nog te vaak in onze oude foutjes : we zijn te traag, spelen niet kort genoeg, laten de tegenstander de bal te makkelijk aannemen en spelen niet breed genoeg ….Bovendien krijgt Lembeke een aantal cadeaus , gelukstreffertjes ….De X aantal goede combinaties en opbouwend voetbal die onze jongens brengen resulteren uiteindelijk in twee goals : Yoran legt de eerste tussen de netten en na een goede assist van Milo kan ook Quinten zijn beste beentje voorzetten……10 - 2 is de eindstand…….maar zoals hierboven gezegd : cijfers vertellen niet alles !

Speelden : Redgy, Mozes, Milo, Emiel, Junot, Quinten, Yoran, Brecht, Dion, Rhune

 

Gewestelijke u12

Donk - Kleit U 12

Veel inzet - weinig resultaat

 

Wij zijn op bezoek bij de meisjes van Donk. Als er 3 minuten te vroeg wordt afgefloten , is het tijd om te beoordelen.

Het eerste kwart zijn er 2 heerlijke kansen voor Quinten en 1 uitgesproken kans voor Mozes. Geen enkele van die mogelijkheden wordt verzilverd. Tot er knap werk is van Jarno en Redgy als resultaat kan scoren 0 - 1. Maar de ladies tonen knap voetbal en maken al vlug gelijk. In de tweede helft neemt Donk al vlug voorsprong. De paar kansen die wij krijgen kunnen we niet benutten. Tot Quinten vanuit het middenveld zijn kans waagt en in de rebound zet Mozes de 2 op het bord : eindstand 3 - 2.

De analyse : goede bedoelingen - veel positieve inzet en energie - te veel balverlies - te veel verkeerde uitvoeringen

Speelden : Milo, Dion, Wietse, Rune, Lander, Mozes, Jarno, Yoran, Redgy en Quinten

 

Gewestelijke U 12

Kleit U 12 - Vinderhoute A

Zwaar verlies

 

Wij staan op het veld met een zwaar gehavende ploeg : Brecht, Pepijn, Moses en Dion blijven aan de kant wegens blessures. En daarmee is dan ook het belangrijkste van deze match verteld ! We beginnen nochtans goed maar na het eerste doelpunt van de bezoekers valt ook heel ons systeem in mekaar . Enkel een paar jongens blijven op niveau spelen , maar van een match kunnen we niet meer spreken. Alles loopt verkeerd, het is eenrichtingsvoetbal : Enkel in het laatste kwart doen we opnieuw een paar minuten mee ; voorzet Wietse en Quinten kan het enige doelpunt voor onze ploeg op het bord zetten. De eindstand is 1 - 14 !!! Zware verliescijfers. De aanwezige supporters én een aantal spelers zijn diep ontgoocheld !

Speelden : Jordy, Quinten, Wietse, Tom, Yoran, Rune, Redgy, Milo, Junot en Esteban

PS : vorige week stond er in het verslag een foutje : het was Milo die het 4e doelpunt maakte !

 

Zomergem - Kleit U 12

Gewestelijke U 12

Meer verdiend !

 

De eindstand doet vermoeden dat wij zwaar het onderspit moesten delven….niks is minder waar ! Met een keeper die zwaar geblesseerd uitvalt en 3 ballen tegen de paal, mag je gerust zeggen dat we ongelukkig waren. Beide ploegen kwamen veel voor doel en hadden kansen. Het is Zomergem die het eerste scoort, maar Yoran zet dit euvel vlug recht na fijn samenspel Milo-Jarno-Quinten-Yoran. Aan de rust staat het 2 - 2 na een knap doelpunt van Quinten op voorzet van Jarno. Na de rust is Zomergem het best uit de kleedkamer gekomen : ze scoren 3 keer op rij. We proberen zoveel mogelijk naar voor te spelen, gebruiken de flanken goed en wisselen af met lange ballen vanuit het midden, maar we worden in de verdediging gedrukt door Zomergem dat ook op zoek is naar treffers. Quinten legt met een hard schot z’n tweede tussen de palen en na een gouden wissel tussen de palen kan Milo, met zijn aanvallend vermogen, de aansluitingstreffer scoren. Maar daar stopt het voor ons. Zomergem legt de stand op 8 - 4 vast !

Jongens , jullie hebben goed gespeeld ! Heel binnenkort lacht het geluk ons toe !

Speelden : Rune, Dion, Quinten, Yoran, Jordy, Jarno, Milo, Pepijn, Moses

 

 

Merendree-Kleit: 4-1

Gewestelijke U12

Competitiestart

 

De competitie voor de jeugd is ook weer van start gegaan. Onze jongens kregen direct een verplaatsing naar Merendree te verwerken: een onbekende tegenstander. De wedstrijd startte gelijk opgaand en dit zou de hele match zo verdergaan. Kleit was het eerst gevaarlijk, een voorzet van Jarno (zoals hij er nog veel zou trappen) overgeduwd door Milo. Pepijn moest ook een paar keer gevat tussenkomen. In het tweede kwartier kwam de thuisploeg na een aarzeling in onze verdediging 1-0 voor. Na de rust hetzelfde spelbeeld. Het was opnieuw Merendree die het eerst zou scoren. In het vierde kwartier kregen we dan toch eindelijk wat we verdienden: de aansluitingstreffer 2-1, een voorzet van wie anders dan Jarno en Emile was goed gevolgd. In een slotoffensief waren er nog kansen voor Jordy, Quinten, Jarno en Milo, maar scoren lukte niet meer. Merendree kon nog 2 keer scoren op de counter. Einduitslag: 4-1. Onze jongens hadden toch wel een gelijkspelletje verdiend. De coach was tevreden over het geleverde spel!

Voor FC Kleit speelden: Pepijn, Lander, Yoran, Jarno, Jeno, Emile, Milo, Quinten, Dion en Jordy