Sparta Rotterdam

2007: 12de

2015: 4de

2016: 5de

Sparta Rotterdam is een betaald voetbalclub uit Rotterdam. Sparta werd opgericht in 1888 en is daarmee de oudste club in het betaald voetbal in Nederland. Slechts elf andere amateurclubs in Nederland zijn ouder dan Sparta. Aan het begin van de twintigste eeuw was Sparta een van de meest toonaangevende clubs in Nederland. Ook in de tweede helft van de jaren vijftig beleefde de club een topperiode. Sinds 1916 heeft de club haar stadion in de Rotterdamse wijk Spangen.


Vanouds houdt Sparta zich naast voetbal bezig met andere sporten, zoals cricket, atletiek, honkbal en softbal. Sinds een aantal jaren wordt er onder de naam Sparta ook rugby gespeeld. Uit de vereniging R.V. & A.V. Sparta kwamen dan ook verschillende Rotterdamse sportorganisaties voort. De algemene voetbalclub maakt nog altijd deel uit van R.V. & A.V. Sparta. Voor de betaald voetbalactiviteiten werd door de vereniging op 14 juni 1976 de onafhankelijk opererende Stichting Sparta Rotterdam in het leven geroepen.


“Sparta Rotterdam is er voor de 2de keer bij in Kleit. Zij debuteerden op het allereerste tornooi en dit jaar vervangen zij in laatste instantie FC Metz, dat omwille van bekerverplichtingen U10 in eigen land hun deelname diende te annuleren.”