Streektalent


Niet alle dromen zijn bedrog.


Elk seizoen opnieuw kloppen heel wat jeugdige spelertjes bij FC Kleit en omliggende ploegen aan om de eerste balletjes te trappen op een “echt” voetbalveld. Gevolg is meestal dat een paar weken later de eerste wedstrijdjes worden afgewerkt onder belangstelling van papa, mama, oma’s en opa’s enz…

“Een goal maken” of als doelman “een save doen”…wat een ervaring, wat een plezier.

En wie weet, wat volgt er nog ? Misschien speel ik later wel bij een topclub voor een massa toeschouwers en onder het registrerend oog van de TV-camera’s  aan de rand van het veld…

Een kinderdroom…moet kunnen en is zelfs motiverend om de wekelijkse trainingen te combineren met de alledaagse schoolverplichtingen en huiswerktaken.

In hoeverre dromen ook uitkomen, hangt af van heel wat factoren zoals aangeboren talent, training, vrij van kwetsuren, motivatie en volharding…

Quasi jaarlijks brengt ons internationaal tornooi een deel van die droom toch dichter bij de werkelijkheid voor een aantal uitverkorenen : de spelertjes afkomstig uit Groot Maldegem die deel uitmaken van een selecte U10 groep van een 1ste nationaler krijgen de kans om zich tijdens het FC Kleit tornooi te laten zien aan de plaatselijke supporter. Het is eigenlijk een beetje terugkeren naar de roots. Deze spelertjes krijgen ook telkens een bevoorrechte plaats in het tornooimagazine en in onze rubriek “Streektalenten” gaan wij ook hun verdere evolutie blijven volgen.

De eerste deelnemers hebben intussen de meerderjarige leeftijd bereikt en een samenvattende blik leert ons dat wegen onvoorspelbaar zijn en elke speler met zijn kunnen de juiste wending aan zijn verdere sportcarrière biedt.

We zijn fier dat we met Jellert Van Landschoot ( in 2007 ) en Thibault De Smet ( in 2008 ) intussen twee ex-deelnemers hebben die vandaag, respectievelijk bij Club Brugge en KAA Gent, aan het onderste raam van het A-team gluren naar meer.

Een aparte vermelding gaat ook naar Lennert De Rycke. Lennert ( deelnemer in 2008 ) is ondanks zijn lichamelijke beperking blijven volharden en maakt sinds kort deel uit van The Deaf Red Devils, de nationale ploeg van doven en slechthorenden.