2019

9 mei:

Krantenartikel HLN

https://www.hln.be/in-de-buurt/maldegem/voor-het-eerst-ook-deense-ploeg-op-internationaal-u10-tornooi-kleit~a729b384/4 mei:

AFC TUBIZE WINT 7DE VOORTORNOOI FC KLEIT EN MAAKT KOMEND WEEKEND AFSPRAAK MET CLUB BRUGGE KV, FEYENOORD EN FC KEULEN.

 

Het 7de voortornooi bracht vorige week heel wat spanning onder een nochtans grijze en koude wolkenhemel.

Zowel OHL als Moeskroen gaven hun favorietenrol van bij de eerste baltoets de nodige glans en wonnen overtuigend hun schiftingswedstrijden. Het onderling duel eindigde op een 1-1 gelijkspel na een laat doelpunt van de Henegouwers.

AFC Tubize, ieder jaar al een schaduwfavoriet, kwam aanvankelijk niet verder dan twee brilscores zowel tegen Beerschot-Wilrijk als tegen KMSK Deinze en diende de poulereeks af te staan aan VV Hoogstraten, de nieuwkomer in Kleit, dat daarmee bewees dat hun overwinning in de Nieuwsbladcup geen toeval was.

Ook KSK Maldegem liet zich als winnaar van het gewestelijk FC Kleit tornooi in positieve zin gelden: zij boden tegen elke “grotere broer” de nodige weerstand met 2 overwinningen en een gelijkspel. Enkel OHL was een maatje te groot voor roodgeel. De roodgelen  zouden uiteindelijk met een verdienstelijke 6de plaats het kruispunt Rys oversteken.

In de kruisfinales waren aan beide kanten strafschoppen nodig om R.E. Moeskroen en AFC Tubize als finalisten aan te duiden, ten koste van de ambitieuze teams uit Leuven en Hoogstraten.

Met een 1-3 eindstand liet AFC Tubize er geen twijfel over bestaan. Zij komen volgend weekend terug naar de Hogebranddreef en geven er in hun schiftingsreeks partij aan Club Brugge, Feyenoord en debutant FC Keulen.