2015

 

Anderlecht wint wel bij FC Kleit!

 

Afgelopen zaterdag 16 mei werd Kleit wakker onder een dik wolkendek.

Toch was het een dag waar menig kinderhart heel erg naar uitkeek, ze konden schitteren op het 9de Internationaal U10 Tornooi van F.C.Kleit.

Om 9u30 gaven we de eerste aftrap met de matchen Feyenoord Rotterdam tegen F91 Diddeleng en Stade de Reims tegen Ajax Amsterdam.

Meteen topvoetbal van de bovenste plank en smullen maar voor de voetballiefhebber die op tijd was opgestaan!

 

Het werd een 5-landentornooi met jeugdspelers uit de topacademies van Frankrijk, Nederland, Luxemburg, Duitsland en België.

In Poule A kwam de winnaar van het voortornooi, Sporting Lokeren, voetballes geven aan FC Schalke 04, Club Brugge, Ajax Amsterdam, Stade de Reims en de 1ste Nederlandse voetbalschool.

 

In Poule B gaven RSC Anderlecht, FC Utrecht, Sparta Rotterdam, SV Zulte Waregem, F91 Diddeleng en Feyenoord Rotterdam elkaar een pakje slaag.

 

In de voormiddag werd er vlot gescoord onder het toeziend oog van Michaël Reiziger, voormalig speler van o.a. FC Barcelona en het Nederlandse Elftal en zagen we mooi verzorgd en attractief voetbal.

Na de middag en de spaghetti voor de spelertjes en de vlees- en visschotel voor de ruim 160 opgedaagde VIP's haalden de ploegen de rekenmachine boven en werd er meer berekend voetbal gespeeld om toch maar in de juiste positie aan de kruisfinales te kunnen beginnen. Als gevolg veel bril-scores en bijhorende strafschoppen waar ondermeer de keeper van Club Brugge zich wist te onderscheiden met een gestopte strafschop en door zelf zijn elfmeter koeltjes af te maken tegen Schalke 04.

 

In die kruisfinales en dan toch onder een stralende zon werd het uiteindelijk Anderlecht tegen Club Brugge en Schalke 04 'gegen' Sparta Rotterdam.

 

De apotheose van het tornooi werd de massaal bijgewoonde finale tussen Anderlecht en Schalke 04 waar het fel op en neer ging en er gescoord werd door een terugspeelbal van een Anderlechtverdediger op zijn keeper, de bal botste ongelukkig op en verdween tergend traag in doel. 0-1.

Anderlecht herpakte zich en wist zich terug te knokken met onder meer zijn sterk spelende kapitein en kwam kort voor tijd terug tot 1-1.

Opnieuw strafschoppen dus en in een penalty-triller trok Anderlecht aan het langste eind. Zij winnen verdiend het 9de Internationaal U10 Tornooi!

 

Linda Van Den Bussche wist de pronostiek te winnen. Zij voorspelde tot op 3m nauwkeurig hoe ver de scheidsrechter in de finale gelopen had nl.1190 meter.

Een wilde gok vernamen wij in familiekring en ze koos voor Anderlecht omdat 't Cercletje niet in de line-up van het tornooi voorkwam.

Eén van de komende weken mag zij van de grond gaan met het Blanche Balloon team van Kris Wille.

 

Het organiserende team wenst uitdrukkelijke AL zijn medewerkers en sponsors te bedanken voor hun inzet en steun, en zeker degenen die het afgelopen jaar het huidige voor het eeuwige verwisselden! Kris en Roger jullie blijven voor altijd bij F.C. Kleit.

 

Volgend jaar vieren we een jubileum met onze 10de Editie en we hopen er dan nog een groter feest van te maken, misschien met een iets andere formule, maar later meer daar over.

Aan alle supporters: Bij leven en welzijn, tot volgend jaar!

 


Sporting Lokeren – Ajax Amsterdam in Kleit!Sporting Lokeren won afgelopen weekend het Voortornooi van het “9de Internationaal Voetbaltornooi U10” in Maldegem-Kleit.

Het won in een spannende finale van RAEC Mons met 3-0.

Sporting Lokeren weet zich zo te plaatsen voor het hoofdtornooi en komt op zaterdag 16 mei in Poule A uit tegen: Ajax Amsterdam, FC Schalke 04, Stade de Reims, Club Brugge en de 1ste Nederlandse voetbalschool.


Het 'gezelligste U10-tornooi van de Benelux' (dixit FC Metz vorig jaar) heeft in Poule B: RSC Anderlecht, Feyenoord Rotterdam, FC Utrecht, SV Zulte Waregem, Sparta Rotterdam en F91 Diddeleng.


Een 5-landen tornooi dus met deelnemers uit Frankrijk, Nederland, Duitsland, Luxemburg en de top uit België.


De matchen starten om 9u30 en volgen elkaar snel op zodat je uw favoriete team om het uur ziet spelen tegen een andere tegenstander.

Echte krakers in de Poule-fase worden o.a. Feyenoord Rotterdam tegen RSC Anderlecht en Club Brugge tegen FC Schalke 04 met bij Brugge het plaatselijke talent van de streek: Rémon Van Loocke, uit Knesselare!!

Na een dag strijd start om 17u de finale en die levert misschien net als vorige jaar een verrassende winaar op met SV Zulte Waregem?


Over de middag speelt onze eigen U10 van F.C. Kleit tegen Moerkerke zijn 'droom van een jeugdvoetballer'. Menig Kleits kinderhart slaat nu al sneller om ook op het grote tornooi erbij te zijn!!


 

Zoals steeds Kleitse en andere supporters Op Post aan de Hoge Branddreef in Maldegem-Kleit!!!