2012

11 mei 2012

 

Het Nieuwsblad


MALDEGEM - Op zaterdag 12 mei komt de droom van Club Brugge-speler Jannes Van Hecke misschien uit op het 6de Internationaal Voetbaltornooi U10 van F.C. Kleit.

Jannes droomt er van die dag te kunnen schitteren en het tornooi te winnen voor een horde Maldegemse supporters. 'Als streekspeler je kunnen laten zien op de terreinen van F.C. Kleit waar ook papa ooit furore maakte én met Club Brugge, waar papa ook ooit als speler aan de slag was is een unieke kans voor het jonge talent', zegt Thomas Van Hulle.


Als Club Brugge in de finale wil geraken dan moet er in Poule A gewonnen worden van Feyenoord Rotterdam, Ajax Amsterdam, F91 Diddeleng uit Luxemburg, SV Zulte Waregem en Beerschot AC. U ziet het: stuk voor stuk topmacthen met niet te onderschatten concurrentie uit binnen- en buitenland voor de 10-jarige middenvelder.

In Poule B neemt FC Schalke 04 uit Duitsland (de winnaar van het 5de tornooi) het op tegen nieuwkomer PSV Eindhoven, Roda JC, 1ste Nederlandse Voetbalschool, RSC Anderlecht en RAEC Mons.

Een mooie finale komt er sowieso en of Jannes die haalt kunt u zien op de terreinen van voetbalclub F.C. Kleit langs de Hogebranddreef te Kleit.

De eerste schiftingswedstrijden starten om 9u30, de finale wedstrijden beginnen om 15u45.

Om 12 uur spelen de Kleitse U10-spelertjes hun eigen droommatch op het tornooi tegen de buren van Akkers Middelburg.

'Een match spelen tussen een massa supporters is ook voor deze spelers een droom die uitkomt.Ook dit jaar rijdt de huifkar weer uit tussen de autoparking en het voetbalveld, dus vervoeren we met plezier oma, mémé, juffrouw Erna en de ganse familie Van Hecke en natuurlijk ook alle andere supporters', klinkt het.