2011

6 mei 2011


Wie verslaat FC Schalke 04 in Kleit?


MALDEGEM - Op zaterdag 14 mei verdedigt FC Schalke 04 uit Duitsland zijn tornooititel op de lustrumeditie van het Internationaal Voetbaltornooi U10 van F.C. Kleit.


Voor de 5de editie van dit Europese jeugdvoetbaltornooi strijken er 12 topteams neer op de terreinen langs de Hogebranddreef in Maldegem-Kleit om er in een 5-landen tornooi elkaar te bekampen.

Dit jaar strijden in Poule A: Standard de Liège, Feyenoord Rotterdam, Club Brugge KV, K.S.V. Cercle Brugge, F91 Diddeleng en de 1ste Nederlandse voetbalschool.

In Poule B spelen: Ajax Amsterdam, FC Schalke 04, RC Lens, R.S.C. Anderlecht, S.V. Zulte Waregem en Germinal Beerschot.

De eerste schiftingswedstrijden starten om 9u30, de finale wedstrijden beginnen om 15u45. Om 12 uur spelen de Kleitse U10-spelertjes hun eigen droommatch op het tornooi tegen de buren van Balgerhoeke. 'Allen topteams met een uitstekende jeugdopleiding die zeker toekomstig talent in hun rangen hebben', aldus organisator Thomas Van Hulle. 'En wie weet komt dit jaar opnieuw Ronald Vargas, Sven Vermant, Danny Verlinden of Henk Houwaert langs voor een babbel, een foto of een handtekening.'
9 mei 2011

Zaterdag aanstaande is Kleit het Mekka voor de liefhebbers van het betere jeugdvoetbal. Het internationale toernooi aan de Hoge Branddreef voor U10 is aan zijn vijfde editie toe en de bestuursploeg onder leiding van Rudi Van Landschoot bokste andermaal een affiche in elkaar om u tegen te zeggen.

‘Het is en blijft een uitdaging voor onze bestuursploeg om een knap deelnemersveld in elkaar te boksen en jaar na jaar slagen we daar in,’ geeft bezieler Rudi Van Landschoot mee. ‘Zo zijn Club Brugge, Cercle Brugge, SV Zulte Waregem en de Nederlandse voetbalschool er al voor de vijfde keer bij. Ploegen als Anderlecht, Ajax, Schalke ‘04 en RC Lens waren er al eerder bij, terwijl het voor Feyenoord Rotterdam, Standard, GBA en het Luxemburgse F’91 Diddeleng de eerste deelname is. Die laatste ploeg zorgt ervoor dat we deelnemers uit vijf landen hebben en daar zijn we toch wel fier op. Drie keer bleek Club Brugge de sterkste U10 te hebben, maar vorig jaar ging Schalke ’04 met de beker lopen. Eén van de mooiste complimenten kregen we van de delegatie van Ajax Amsterdam. Zij vonden ons toernooi in die leeftijdscategorie het mooiste van de Benelux. Het is ook zo dat alle ploegen gebrand zijn op de toernooiwinst. Vanuit de ploegen borrelde de gedachte op om kruisfinales te spelen zodat een eventuele misstap vroeg in het toernooi nog niet cash moet betaald worden. Feit is dat komende zaterdag zich weer meer dan 1.000 voetbalfans gaan vergapen aan jeugdvoetbal van de bovenste plank.(DLK)