2009
De inrichters: v.l.n.r. Thomas Van Hulle, Krist Van Loo, Daniël De Pauw,

Rudi Van Landschoot en Franky De Meyere

Foto:

Luc De Coninck


MALDEGEM - Komend weekend wordt het weer een drukte van jewelste op en rond de Kleitse voetbalterreinen. F.C. Kleit organiseert immers op zaterdag 16 mei voor de derde keer het Internationaal voetbaltornooi U10.


Ook dit jaar komen er serieuze kleppers afgezakt naar de terreinen langs de Hogebranddreef in Maldegem-Kleit. Ploegen uit vier Europese landen zullen zich tijdens het tornooi aan elkaar meten.


Uit Nederland komen Ajax Amsterdam, Roda J.C. Kerkrade en S.E.N. Voetbalschool; uit Frankrijk verwelkomt F.C. Kleit opnieuw LOSC Lille Métropole en uit eigen land komen opnieuw R.S.C. Anderlecht, Club Brugge KV, K.R.C. Genk, S.V. Zulte Waregem, K.S.V. Cercle Brugge en R.A.E.C. Mons meespelen.


Dit jaar zijn er ook enkele ploegen die voor het eerst deelnemen aan het tornooi zoals uit Frankrijk RC Lens en uit België KSV Roeselare. Voor de eerste maal zijn er ook ploegen uit Duitsland met FC Schalke 04 en Bayer 04 Leverkusen. Bovendien is dit het uitgelezen moment om de Maldegemse Cercle Brugge-speler, Gianni Van den Abeele, nog eens op Maldegemse bodem aan het werk te zien!


De eerste schiftingswedstrijden starten op zaterdag 16 mei om 9.00 uur. De finalewedstrijden beginnen om 15.45 uur. Om 11.30 uur spelen de Kleitse Preminiemen U11 hun eigen droommatch op het tornooi tegen Akkers Middelburg. Aansluitend spelen de Kleitse Preminiemen U10 tegen de Meisjes F.C. Kleit. Een match spelen tussen een massa supporters is ook voor deze spelertjes een droom die uitkomt!


In de rand van het tornooi werd ook een pronostiek georganiseerd waarmee je een ballonvaart of één van de hespen kunt winnen. Een hapje en een drankje vind je in de kantine of de V.I.P.-tent. En tussen de parking en de grasgroene voetbalterreinen rijdt ook dit jaar weer de huifkar uit!


Afspraak dus op zaterdag 16 mei op de terreinen van F.C. Kleit voor een dagje jeugdvoetbal.


Info: www.jeugdfckleit.be