Internationaal U10 tornooi

HISTORIEK


F.C. Kleit is een Meetjeslandse voetbalvereniging die zijn kleuren verdedigt in de provinciale regionen. Naast het fanionelftal zorgt een enthousiaste jeugdwerking voor intussen meer dan 200 aangesloten jeugdspelers.

In 2005 zetten drie uitverkoren  Kleitse duiveltjes de stap naar het nationaal voetbal bij een Belgische eersteklasser. Meteen erna ontstond de ambitie tot het inrichten van een internationaal jeugdtornooi. Na veel vergaderingen en onderhandelen werd een organisatiecomité opgericht en werd in 2007 de aftrap gegeven voor de eerste organisatie.

Met de deelname van de Kleitse jeugdspelers Jens Goethals (via FC Kleit bij Cercle Brugge), Jellert Van Landschoot (via FC Kleit bij Club Brugge) en Thijmen De Taeye (via FC Kleit bij Cercle Brugge) werd het eerste tornooi meteen een voltreffer.

Door de jaarlijkse eendracht van talloze vrijwilligers werd het tornooi nadien een begrip in de wereld van de internationale jeugdtornooien. Het is dan ook met fierheid dat de organisatoren jaarlijks topploegen uit België en omliggende landen op de affiche kunnen presenteren. Het internationaal U10 tornooi van FC Kleit, waar voetbal jaarlijks nog écht een feest is!

13de Internationaal U10 tornooi

FC Kleit

11 en 12 mei 2019
                                    Van links naar rechts: Jellert Van Landschoot, Thijmen De Taeye,                                                 

                                                en Jens Goethals  tijdens het 1ste tornooi in 2007!