Editie 2011

Editie 2011

 

Ondanks de aanwezigheid van ploegen uit 5 verschillende landen werd de 5de editie van het internationaal jeugdtornooi van FC Kleit toch door een Belgische topclub gewonnen. Na een spannende finale die met het kleinste verschil eindigde wist RSC Anderlecht zich de sterkste te tonen van nieuwkomer Germinal Beerschot. Daarmee kreeg dit tornooi een nieuwe spraakmakende winnaar op het palmares.


Eindrangschikking 2011


1. RSC Anderlecht

2. Germinal Beerschot

3. Feyenoord Rotterdam

4. Standard de Liège

5. Club Brugge

6. RC Lens

7. Ajax Amsterdam

8. 1ste Nederlandse voetbalschool

9. SV Zulte Waregem

10. F91 Dudelange

11. Schalke 04

12. Cercle Brugge

 

 

Gert Desot ( trainer U10 RSC Anderlecht ) op AVS : “F.C. Kleit brengt Champions League U10 “


Ter gelegenheid van de 5de organisatie kwam zich ook een cameraploeg van AVS opstellen op de terreinen langs de Hogebranddreef. In de daaruit volgende reportage kwam ook Gert Desot ( trainer U10 van de latere winnaar Anderlecht ) even voor de microfoon : “Het is ongelofelijk welke affiche FC Kleit ieder jaar opnieuw presenteert. Eigenlijk mogen we van de Champions League U10 spreken vergeleken met andere Belgische organisaties van die leeftijdscategorie “aldus Desot.

Toen het eindsignaal van de finale weerklonk barstte de trainer in gelukstranen uit : zijn droom, ooit het tornooi in Kleit te winnen, was gerealiseerd.

“Kleit is een heel moeilijk en zwaar tornooi om te winnen maar de overwinning doet dan des te meer deugd.. We zijn bovendien verrast ook in het Meetjesland zoveel supporters te hebben.” vulde een RSC afgevaardigde nog aan op de slotreceptie.

Niets dan lovende woorden dus voor de organisatie. Intussen staat de wisselbeker  een jaartje in het Vandenstock-stadion te pronken. En na het getoond voetbal van de Brusselaars, terecht!