Editie 2008

Editie 2008

 

Hoewel de weersomstandigheden het wel een beetje lieten afweten werd het toch een volle zaterdag genieten van sprankelend jeugdvoetbal. Zowel in de schiftingsmatchen als in de uiteindelijke plaatsingsmatchen konden de massa enthousiaste toeschouwers naar hartelust genieten van de technische hoogstandjes, prachtige voetbalcombinaties en schitterende doelpunten. Bij momenten zou je vergeten dat de acteurs slechts 10 jaar oud zijn...

Met een finale tussen Club Brugge en Ajax Amsterdam kreeg het tornooi dan ook zijn welverdiende apotheose. In een sportief zeer geanimeerd duel was het net zoals in 2007 Club Brugge die met de hoogte prijs ging lopen.

Jaagt Club Brugge de organisatie volgend jaar op kosten?

Aan het tornooi is ook een wisselbeker verbonden. Dit pronkstuk verhuist elk jaar mee met de winnaar tot aan de vooravond van de volgende organisatie. Indien een ploeg er echter zou in slagen om het tornooi DRIEMAAL te winnen, wordt de wisselbeker definitief eigendom van het winnend team. Omdat Club Brugge zowel de eerste als tweede uitgave van het FC Kleit tornooi won, bestaat de kans dus dat de trofee straks voor altijd West-Vlaams spreekt... Aan de sterke internationale concurrentie om daar alsnog een voetbalstokje voor te steken.


Eindrankschikking 2008

 

1.Club Brugge

2.Ajax Amsterdam

3.Losc Lille Métropole

4.RSC Anderlecht

5.KRC Genk

6.RAEC Mons

7.Vitesse AGOVV

8.SV Zulte Waregem

9.Roda JC

10.KAA Gent

11.Cercle Brugge