Fanion

 

INFO

 

TRAINER:

DANNY WILLE

 

KEEPERTRAINER:

BENE FLORYN

 

KINESIST:

NICOLAS BAUDRY

 

AFGEVAARDIGDEN:

DANIEL DE PAUW

RIK DEBAL

BART VERSCHEURE

 

VERSLAG:

Zomergem – FC Kleit 3-2

Wederom geen overwinning

De troepen van trainer Danny trokken naar Zomergem op zoek naar een eerste zege in 6 wedstrijden, wat geen makkelijke opdracht is natuurlijk. De eerste kans in de wedstrijd is nochtans voor de bezoekers, Kenneth loodst Gianni door de verdediging maar die stuit op de goed uitgekomen thuisdoelman. Daarna is het aan de thuisploeg, niet dat ze de wedstrijd domineren, maar ze voetballen wel enkele kansen bij elkaar, maar Brian is bij de pinken en komt enkele keren gevat tussen. Het doelpunt valt wat later aan de overkant als Fre het snelst reageert op een half afgeweerd schot van Kenneth en van dichtbij de doelman kan verschalken. Het spelt hobbelt op en neer tot de rust en wanneer die bereikt wordt is de stand nog steeds 0-1.

Zoals te verwachten kiest Zomergem resoluut voor de aanval in de tweede helft en we schieten in onze eigen voet als Olivier tegen een tweede gele kaart aanloopt en we dus nog een half uur met z’n tienen verder moeten. Tot overmaat van ramp wordt bij de eerstvolgende aanval de gelijkmaker op het bord gezet, tegen een ontketend Zomergem sta je dan voor een loodzware opdracht. Toch houdt Kleit stand en als we een kwartier voor affluiten een strafschop cadeau krijgen klimmen we terug op voorsprong; een stunt lijkt in de maak. Maar de voorsprong staat niet lang op het bord, bij een voorzet vanop rechts wordt de Zomergemse kapitein uit het oog verloren, en die kan aan de tweede paal vrij binnenkoppen. Met nog een dikke tien minuten op de klok wordt het knokken voor dat puntje. Het puntje kunnen we jammer genoeg niet mee naar huis nemen, want in de 88ste minuut kan de Zomergemse nummer negen alleen op Brain afgaan en lobt de bal netjes over hem in doel. In een chaotisch slot worden van beide ploegen nog 2 spelers uitgesloten maar dat veranderd niets meer aan de stand, Kleit moet zonder punten naar huis.

Volgende week komt het bedreigde Waarschoot op bezoek, een drie punter zou welkom zijn. Aftrap is terug op het zomeruur, om 15u dus.

Tot dan.