Fanion

 

INFO

 

TRAINER:

DANNY WILLE

 

KEEPERTRAINER:

BENE FLORYN

 

KINESIST:

NICOLAS BAUDRY

 

AFGEVAARDIGDEN:

DANIEL DE PAUW

RIK DEBAL

BART VERSCHEURE

 

VERSLAG:

FC Kleit – Assenede 5-3

2de provinciale A

7 doelpunten in 1 helft

Ondanks de felle regenbuien lag de grasmat in de Sompel er relatief goed bespeelbaar bij, alleen de stevige wind zorgde dat het niet altijd even makkelijk voetballen was. Tegen een ploeg uit de achterste regionen is vroeg op voorsprong komen zeer belangrijk en dat is precies wat de thuisploeg doet; al na vijf minuten stuurt Fre Kenneth diep en die bedient Glenn die beheerst afwerkt. Op het kwartier zien we nogmaals hetzelfde scenario maar nu is het Gianni die in de rol van afwerker kruipt en de voorsprong verdubbelt. Als op het half uur een voorzet van alweer Kenneth via het been van een verdediger in doel beland is de wedstrijd eigenlijk al beslist. Kleit gaat op zijn elan door en even later knalt Keanu de 4-0 tegen de touwen. De thuisploeg gaat dan wat lakser spelen en daarvan profiteert Assenede optimaal, in een paar minuten brengen ze de achterstand terug tot 2 eenheden, de eerste treffer van de bezoekers komt op naam van ex-Kleitenaar Derrit, zijn 7de doelpunt in de laatste 4 wedstrijden. Maar nog voor de pauze valt er nog een doelpunt (zoals je al in de titel kon vermoeden), Gianni reageert het snelst wanneer een hoekschop bij de tweede paal belandt en niet weggewerkt wordt.

Met een 5-2 ruststand is de tweede helft overbodig, en dat is er eigenlijk wel aan te zien. Voor de thuisploeg hoeft het niet meer, de bezoekers lijken te aangeslagen om een vuist te kunnen maken. Aan Kleitse zijde noteren we nog kansen voor Pieter Jan, zijn schot wordt geblokt en Keanu, maar die verkiest de bal af te spelen in plaats van zijn tweede van de middag aan te tekenen. Een kwartier voor tijd lukt Assenede dan toch zijn 3de treffer van de middag en de ploeg trekt zich daar aan op. Kleit komt enkele minuten later goed weg als de bal van zeer dichtbij op de paal belandt, maar dat is meteen het laatste wapenfeit van de wedstrijd. Met deze drie punten erbij heroveren we een plaats in de top vijf, volgende week verdedigen we deze plaats op het veld van leider Latem, aftrap om 19u30 op zaterdag avond wel te verstaan. Voor deze wedstrijd kunnen we terug rekenen op onze skipper Sander, die terug is na een 2 weken durende retraite in Kirgizië.

Wie mee wil met de bus naar Edeboys voor de halve finale van de Hofman cup (op 3 maart), kan zich vanaf nu inschrijven! Meer info en inschrijven bij Dries De Pauw (0474 86 49 48 of driesdp@telenet.be)

Tot dan.